Δίωξη για συγκρότηση & ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στους δύο εκ των πέντε συλληφθέντων

Νέες κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος των δύο νεαρών που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση « Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι δύο προφυλακισμένοι νεαροί, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης του Εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες στη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών. Ο Εισαγγελέας άσκησε επιπλέον και κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για αντίσταση κατά της Αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα πρωτοδικών φαίνεται να προσκομίζονται για δύο από τους τρεις κατηγορουμένους από την Αστυνομία στοιχεία, από γενετικό υλικό. Τα επίμαχα ευρήματα ωστόσο χρίζουν διερεύνησης προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως στοιχειοθετείται σε βάρος τους και άλλη αξιόποινη πράξη καθώς και αν προκύπτει εμπλοκή τους με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι νεαροί κατά την προσαγωγή τους στην Ευελπίδων φώναξαν «Ζήτω η αναρχία. Τίποτα δεν τελείωσε» και απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους ανέφεραν «αλήτες , ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι θα φάτε σφαίρες».

Η δικογραφία για τους πέντε διαβιβάστηκε σε ανακριτή.
Πηγή: skai.gr