Στο αυτόφωρο οι πέντε συλληφθέντες για τις ληστείες σε Βελβεντό και Φιλώτα

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν στις 14:00, τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν χτες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι Φοίβος Χαρίσης - Πούλος του Γεωργίου, 23 ετών και Αργύρης Ντάλιος του Αθανασίου, 22 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του ειδικού ανακριτή, από 15-2-2013, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και απλή συνέργεια σε ένοπλη ληστεία που είχε γίνει στις 28-11-2012, στην Αγροτική Τράπεζα, στο Φιλώτα Φλώρινας.

Για το λόγο αυτό, οι δύο παραπάνω θα οδηγηθούν στις 13:00 στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και μετά στο αυτόφωρο μαζί με τους υπόλοιπους τρεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι προσήχθησαν χτες το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε μπυραρία της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με ένα ακόμα άτομο, για το οποίο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εμπλοκής του σε τρομοκρατικές ή άλλες δραστηριότητες και αφέθηκε ελεύθερο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στους κατηγορούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, από στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα που γίνεται για την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Εκτός από τους δύο καταζητούμενους, οι τρεις άλλοι συλληφθέντες, που είναι ηλικίας από 22 έως 40 ετών, κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής και για υπόθαλψη, ενώ οι δύο για κατοχή πλαστών εγγράφων.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση και με συγκεκριμένες ενέργειες και όταν ολοκληρωθούν αναμένονται ανακοινώσεις απο την Αστυνομία.
Πηγή: skai.gr