Κλείσιμο

Συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για τις ληστείες σε Βελβεντό και Φιλώτα

Τους 2 καταζητούμενους νεαρούς για συμμετοχή στην ένοπλη ληστεία τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας τον περασμένο Νοέμβριο φέρεται να συνέλαβε χθες το μεσημέρι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σε βάρος τους εκκρεμεί από τις 15 Φεβρουαρίου ένταλμα σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τον 23χρονο Φοίβο Χαρίση – Πούλο και τον 22χρονο Ανάργυρο Ντάλιο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ την 18ης Φεβρουαρίου.

Εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από καφετέρια στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας. Στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης προσήχθησαν τέσσερις ακόμα νεαροί. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι τρεις συνελήφθησαν. Θεωρείται πιθανή η ανάμειξή τους στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, πριν από τρεις μήνες και η παρουσία τους σε κρησφύγετο που η Αντιτρομοκρατική εντόπισε στις 20 Φεβρουαρίου, στα Τουρκοβούνια.

Το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου, λίγες ώρες μετά τη ληστεία στο Φιλώτα Φλώρινας οι Χαρίσης και Ντάλιος είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς να κινούνται ύποπτα στο οδικό δίκτυο Φλώρινας – Έδεσσας, οδηγώντας Ι.Χ που είχαν νοικιάσει από την Αθήνα. Στην περιοχή της Έδεσσας υποβλήθηκαν σε αστυνομικό έλεγχο αρνούμενοι ωστόσο να συνεργαστούν με την Αστυνομία. Συνελήφθησαν και την επομενη ημέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για απείθεια. Εκεί, δήλωσαν αναρχικοί και τελικά αποχώρησαν. Κατά πληροφορίες, στο διάστημα κράτησής τους, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητό τους και εντόπισαν ίχνη του καταζητούμενου τότε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Γιάννη Μιχαηλίδη ή «Τοξοβόλο».

Ο τελευταίος συνελήφθη τελικά την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου μετά την επεισοδιακή όπως εξελίχθηκε ληστεία τράπεζας στον Βελβεντό Κοζάνης. Μαζί του είχαν επίσης συλληφθεί ο επίσης καταζητούμενος τότε για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Δημήτρης Πολίτης καθώς και οι Νίκος Ρωμανός και Ανδρέας Δημήτρης Μπουρζούκος. Αντίθετα, είχαν διαφύγει τέσσαρα άτομα που φέρονται να είχαν συμμετοχή στη ληστεία. Ίχνη τους είχαν εντοπιστεί στο κρησφύγετο στα Τουρκοβούνια καθώς και σε ξενοδοχείο στο Βόλο, όπου είχαν διανυκτερεύσει την παραμονή της ληστείας στην Κοζάνη.

Ο συγκριτικός έλεγχος αποτυπωμάτων (δακτυλικών και DNA) των 5 συλληφθέντων από τη Ν. Φιλαδέλφεια με ευρήματα σε Κοζάνη, Φλώρινα, Τουρκοβούνια και αλλού αναμένεται να δώσει μέσα στη μέρα απαντήσεις σχετικά με τη δράση και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Πηγή: H Kαθημερινή