Κλείσιμο

Δένδιας: Ετοιμάζουμε σύγχρονο σχέδιο για τη μετανάστευση - Η ΧΑ ανήκει σε άθλιους καιρούς

Το πλέον σύγχρονο στην Ευρώπη, θα είναι το κυβερνητικό σχέδιο δράσης για τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου, ενώ θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τη Νέα Υόρκη, όπου επισκέφθηκε τα επιχειρησιακά κέντρα του FBI και της αμερικανικής αστυνομίας, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι το ελληνικό σχέδιο δράσης είναι «το όπλο» της χώρας μας για να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα που υπάρχει σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα, μια χώρα μικρή και σε κρίση να χειρίζεται το 90%-95% των μεταναστών» σημειώνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προσθέτει με έμφαση ότι δεν έχει βρει ευήκοον ους στο θέμα αυτό μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων.

Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επαφή που είχε με το FBI για την εξασφάλιση της απαραίτητης τεχνογνωσίας στην προσπάθεια της ριζικής αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής αστυνομίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας σημείωσε ότι «ειδικά στο κέντρο της Αθήνας τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τον τελευταίο καιρό έχουμε υποδεκαεξαπλασιασμό της εγκληματικότητας».

«Με την τεχνογνωσία που θα αποκτήσει η ελληνική αστυνομία να μπορέσει να επεκτείνει το παράδειγμα στις υπόλοιπες περιοχές, στα κέντρα των πόλεων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει επιχειρήσεις στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις. Νομίζω ότι είναι σημαντική η μάχη που δίνεται για το κέντρο της Αθήνας. Πιστεύω ότι δίνεται με επιτυχία και μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να δουν τα εξαιρετικά αποτελέσματα» προσθέτει ο υπουργός.

Σχολιάζοντας τέλος τη δράση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι πρόκειται για ένα μόρφωμα που είναι εκτός πραγματικότητας σήμερα και ανήκει σε άθλιους, παλιούς καιρούς» και προσθέτει: «Όπου κι αν πάει κανείς εκτός Ελλάδος ντρέπεται για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό τόξο».

Πηγή: skai.gr