Κλείσιμο

Ομόθυμη καταδίκη της επίθεσης κατά Γιώργου Τσελίκα από δημοσιογραφικό κόσμο

Σε ευθεία καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Γιώργος Τσελίκας, την Κυριακή 14 Απριλίου, έξω από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», προέβησαν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

«Η επίθεση είναι η τελευταία σε μία σειρά βιαιοπραγιών κατά δημοσιογράφων στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους μήνες. Τέτοιου είδους περιστατικά δεν μπορούν να είναι αποδεκτά, και καλούμε τις ελληνικές Αρχές να προβούν σε δυνατές και επείγουσες ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων που εργάζονται στην χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Άρνε Κόνιγκ.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Τζιμ Μπουμέλα, σημειώνοντας πως «οι Αρχές στην Ελλάδα οφείλουν να σταματήσουν την εξάπλωση της βίας, των διακρίσεων και της εξαθλίωσης στη χώρα και να αναλάβουν ενέργειες για να σταματήσουν όλων των ειδών οι προκλήσεις.

»Αλλά είναι επίσης σημαντικό οι πολίτες στην Ελλάδα, που νιώθουν για οιονδήποτε λόγο δυσαρέσκεια προς το κατεστημένο, να σεβαστούν την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα των δημοσιογράφων», συμπληρώνει ο κ. Μπουμέλα.

Σε απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης έχει επίσης προβεί, μέσω επιστολής που απέστειλε στον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, η εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), αρμόδια για την Ελευθερία στα Μέσα., Ντούντζα Μιγιάτοβιτς.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή δήλωσή τους η ΕΣΗΕΑ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών καταδίκασαν το επεισόδιο, μία καταδίκη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συμβολικής 15λεπτης στάσης εργασίας στην έναρξη του ντέρμπι της περασμένης Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ