Η κυβέρνηση καταδικάζει τα γεγονότα στη Μανωλάδα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων ΕΔΩ 

Την επίθεση και τον τραυματισμό αλλοδαπών καλλιεργητών στη Μανωλάδα Ηλείας καταδίκασε απερίφραστα η κυβέρνηση. 
Σχολιάζοντας τα γεγονότα στη Μανωλάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου έκανε λόγο για «απάνθρωπη επίθεση ενόπλων και πρωτοφανή και επονείδιστη ενέργεια» 

«Οι τραυματισμοί διαμαρτυρόμενων καλλιεργητών στη Μανωλάδα, καταδικάζονται με τον πλέον απόλυτο τρόπο από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Κεδικογλου και προσέθεσε: «η πρωτοφανής και επονείδιστη αυτή ενέργεια είναι ξένη προς τα ήθη των Ελλήνων και η αντιμετώπισή της από τις αρμόδιες αρχές θα είναι άμεση και υποδειγματική».

Τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για τα γεγονότα στη Μανωλάδα, μεταφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση στην Αθήνα καταδίκασε το γεγονός με ξεκάθαρα λόγια».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε για το θέμα ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Απίστευτη υποκρισία της κοινωνίας από τη μια να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να φύγουν οι μετανάστες, και από την άλλη να έχουν δουλοπάροικους τους μετανάστες στα χωράφια τους» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ. 

Την επίθεση σε μετανάστες στη Μανωλάδα σχολίασε μέσω του λογαριασμού στο Τwitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
 Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για απανθρωπιά, κυνισμό, ρατσισμό.

"Πρόκειται για ένα περιστατικό από ανθρώπους που δεν στέκουν καλά στα μυαλά τους" είπε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Δημήτρης Αρβανίτης.

Για μεμονωμένο και απόλυτα καταδικαστέο περιστατικό στη Μανωλάδα Ηλείας έκανε λόγο μέσω του ΣΚΑΪ ο παραγωγός φράουλας και πρώην πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού, Νίκος Καμπούρογλου.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ