Κλείσιμο

Βαρβιτσιώτης: Υποκρισία να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή και να έχουν δουλοπάροικους

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την επίθεση σε μετανάστες στη Μανωλάδα Ηλείας«Απίστευτη υποκρισία της κοινωνίας από τη μια να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να φύγουν οι μετανάστες, και από την άλλη να έχουν δουλοπάροικους τους μετανάστες στα χωράφια τους» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ.

«Φτάσαμε στο σημείο οι δουλοπάροικοι όχι να αμείβονται χαμηλά, αλλά να μην αμείβονται καθόλου. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι στους μετανάστες ως υπανθρωπους» τόνισε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε πάντως ότι «δεν μπορέσεις να θέσεις εκτός λόγου τη Χρυσή Αυγή με 400.000 ψηφοφόρους θα τους δυναμώσεις», ζητώντας σκληρότερο αντιρατσιστικό νόμο.

«Αυτός που πυροβόλησε πιθανότατα θα είναι ο ίδιος που θα ζητήσει να φύγουν και οι μετανάστες» συμφώνησε από την πλευρά του ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

«Είναι ντροπιαστικά, όχι απλά καταδικαστέα όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα, να επέμβει η δικαιοσύνη» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ζήτησε αυστηροποίηση του νόμου και σκληρή εφαρμογή του για ανάλογα φαινόμενα.

Την επίθεση σε μετανάστες στη Μανωλάδα σχολίασε μέσω του λογαριασμού στο Τwitter και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για απανθρωπιά, κυνισμό, ρατσισμό.

"Το περιστατικό αυτό είναι απόλυτα καταδικαστέο και μεμονωμένο" είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο παραγωγός φράουλας και πρώην πρόεδρος του τοπικού συνεταιρισμού, Νίκος Καμπούρογλου.

Πρόσθεσε πως το πρόβλημα δημιουργεί ο συγκεκριμένος παραγωγός και από το περιστατικό πλήττεται η περιοχή αλλά και η παραγωγή.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ