Ξεκαθάρισμα λογαριασμών η διπλή εκτέλεση στην Πάτρα

Το ενδεχόμενο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ ατόμων που εμπλέκονται σε κυκλώματα της νύχτας, εξετάζει η Ασφάλεια Πατρών, ως πιθανό κίνητρο για τη δολοφονική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, έξω από νυχτερινό κλαμπ της πόλης.Σε αυτό το πλαίσιο, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν προσεκτικά όλες τις παλαιότερες υποθέσεις που απασχόλησαν την Αστυνομία, καθώς και πρόσωπα που είχαν εμπλακεί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε αυτές. Πάντως οι έρευνες γίνονται με πολύ προσεκτικά βήματα, διότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τη δολοφονική επίθεση.

Νεκροί από τις δεκάδες σφαίρες που έριξε ο άγνωστος εκτελεστής, είναι ο 35χρονος Βασίλης Σινούρης και ο 32χρονος Κώστας Φράγκος, που εξέπνευσε στο νοσοκομείο, λίγες ώρες μετά την επίθεση. Ελαφρύτερα τραυματισμένος στην πλάτη και τον δεξιό μηρό είναι ένας 42χρονος, η κατάθεση του οποίου θεωρείται σημαντική από τους αστυνομικούς, αφού ήταν αυτόπτης μάρτυρας. Οι άγνωστοι δράστες, οι οποίοι φορούσαν σκουρόχρωμα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με λευκά κράνη, πλησίασαν έξω από το κλαμπ στις 3.30 τα ξημερώματα. Αμέσως μετά κατέβηκε από την μηχανή ο συνεπιβάτης και άρχισε να πυροβολεί με ένα ημιαυτόματο όπλο, τα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο πεζοδρόμιο. Οταν τελείωσαν οι σφαίρες από το ημιαυτόματο έβγαλε ένα πιστόλι και συνέχισε να πυροβολεί.

«Είδα τους πυροβολισμούς και έκανα μία βουτιά και έπεσα μέσα στο μαγαζί για να σωθώ» ανέφερε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες. Από τον τόπο της διπλής δολοφονίας οι αστυνομικοί συνέλεξαν 23 κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με όπλο, που μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Επίσης οι αστυνομικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει τη στιγμή της επίθεσης, αλλά δεν δίνει πολλές πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών. Ακόμη, οι αξιωματικοί της Ασφαλείας εκτιμούν πως είναι σημαντικές οι καταθέσεις ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κλαμπ την ώρα της επίθεσης.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τα θύματα, ο 32χρονος Κώστας Φράγκος είχε εμπλακεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε υπόθεση κυκλωμάτων της νύχτας που είχε απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για ένταξη σε εγκληματική ομάδα και εκβίαση και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Ο Βασίλης Σινούρης ήταν αθλητής και αγωνιζόταν για χρόνια στην ομάδα χάντμπολ της Πάτρας «Ακαδημία». Μάλιστα σε δηλώσεις που έκανε ο προπονητής του Γιάννης Παπαγιανόπουλος προχώρησε σε μία σημαντική μαρτυρία, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο Βασίλης Σινούρης διασκέδαζε με την παρέα του στο μαγαζί όπου τον είχε καλέσει ένας φίλος του που είχε γενέθλια. Οταν βγήκε από το μαγαζί συνέχισε, τον πυροβόλησαν, νομίζοντας πως είναι κάποιος άλλος».
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή