Δίκη Marfin: Κατέθεσαν οι συγγενείς της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου

Σε φορτισμένο κλίμα, με τις μαρτυρίες των συγγενών της αδικοχαμένης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, ολοκληρώθηκε, για σήμερα, η δίκη των διευθυντικών στελεχών της Marfin οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο των τριών εργαζομένων στο υποκατάστημα της Σταδίου στις 5 Μαίου το 2010.

Ενώπιον του τριμελούς πλημμελειοδικείου κατέθεσαν ο πατέρας, η μητέρα και η αδελφή της Αγγελικής, της εγκύου που είχε βρει τραγικό θάνατο εντός του υποκαταστήματος.

Όλοι τους τόνισαν ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπέστατα. Μάλιστα, έκαναν λόγο για ένα θάλαμο αερίων, μία ποντικοπαγίδα στην οποία εξαναγκάστηκαν σε θάνατο τρεις άνθρωποι. Τόνισαν ότι δεν υπήρχε έξοδος ασφαλείας και δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Χαρακτηριστικά, ο πατέρας της Αγγελικής τόνισε ότι «έπρεπε να είχε θωρακιστεί το κατάστημα, τα τζάμια είχαν σπάσει κατ' επανάληψη και παρόλα αυτά δεν έβαλαν νέα τζάμια ασφαλείας, δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου, δεν υπήρχε μελέτη πυροπροστασίας. Γιατί να μην κλείσει νωρίτερα το κατάστημα εκείνη την ημέρα αφού τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα κι άλλες τράπεζες στη Σταδίου είχαν κλείσει; Σε προηγούμενες περιπτώσεις πάλι είχε μπει φωτιά μέσα στο κατάστημα και την είχαν σβήσει από μόνοι τους οι εργαζόμενοι εξ ανάγκης με ιδία μέσα».

Η διαδικασία διεκόπη απότομα, καθώς η μία εκ των κατηγορούμενων ένιωσε αδιαθεσία.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου.

Κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου, Εμμανουλήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια Αναστασία Κούκου.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός