Δένδιας: Στην Ορεστιάδα το πιο σύγχρονο κέντρο φύλαξης παράνομων μεταναστών

Στις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) που βρίσκεται στο Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι τις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΠΥ. και ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την πορεία των εργασιών ολοκλήρωσής του.

Είπε ότι πρόκειται για το πλέον σύγχρονο κέντρο στην χώρα μας και στην Ευρώπη και αποτελεί σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση διαχείρισης της μεταναστευτικής ροής.

Υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν οφέλη και στην τοπική κοινωνία καθώς τμήμα των υπηρεσιών θα παρέχεται από άτομα και επιχειρήσεις της περιοχής.

Επίσης τόνισε ότι απομένει η επιθεώρηση του Κέντρο Πρώτης Υποδοχής από πλευράς της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, «ώστε να βεβαιωθεί, ότι η χώρας μας κάνει ότι υπόσχεται προς τους ευρωπαίους εταίρους της», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ευχαρίστησε όσους υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή, καθώς όπως είπε έχουν καταφέρει να κλείσουν τα σύνορά της και μην επιτρέπουν «η Ελλάδα να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι

Πάντως, αναφορικά με το μεγάλο ποσοστό των ακινητοποιημένων οχημάτων των αστυνομικών υπηρεσιών στον Έβρο, απάντησε ότι έχει ενημερωθεί και ότι μόλις επιστρέψει στην Αθήνα θα δει τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε την Παρασκευή τον Έβρο προκειμένου να ελέγξει τις υποδομές αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Κατά την άφιξή του στην Αλεξανδρούπολη και επισκεπτόμενος εθιμοτυπικά τον μητροπολίτη Άνθιμο, ο κ. Δένδιας δέχθηκε τις διαμαρτυρίες ομάδας πολιτών, που βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αντίθεσή τους κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Πηγή: skai.gr