Προβληματισμός στην προανακριτική για διαφορά στη λίστα Λαγκάρντ

Προβληματισμός επικράτησε στη βραδινή συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς τα μέλη της εντόπισαν μία διαφορά ανάμεσα στο στικ USB που παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και το δεύτερο CD που εστάλη από τη Γαλλία.

Η διαφορά, που δεν αφορά χρηματικά ποσά, έχει να κάνει με την τραπεζική καρτέλα του Σάμπι Μιωνή (εταιρεία STABRI LTD), και πιο συγκεκριμένα στην ημερομηνία δημιουργίας του λογαριασμού, καθότι στη μία καρτέλα αναγράφεται το 6/9/2005, και στη δεύτερη το 9/6/2005.

Ως πιθανή αιτία εξετάζεται ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο, ενδεχομένως, «διάβασαν» την ημερομηνία οι διαφορετικοί υπολογιστές που δημιούργησαν τα αρχεία, με αποτέλεσμα ο ένας να έβαλε πρώτα την ημέρα και μετά τον μήνα και ο δεύτερος το ανάποδο (σ.σ. στο αμερικάνικο μετρικό σύστημα αναγράφεται πρώτα ο μήνας κι έπειτα η ημέρα, ενώ στο ευρωπαϊκό γράφεται πρώτα η ημέρα).

Οι βουλευτές πάντως επιφυλάσσονται να καταλήξουν σε συμπεράσματα, ενώ την Πέμπτη θα αντιπαραβάλλουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία προκειμένου να βρουν τι πραγματικά έχει συμβεί.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, ο πρόεδρος της προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης θα προτείνει στον κ. Παπανδρέου να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος