Διακοπή σύνταξης για 2.277 συνταξιούχους Δημοσίου που δεν απογράφηκαν

Στην διακοπή της σύνταξης σε 2.277 περιπτώσεις συνταξιούχων του Δημοσίου που δεν απογράφηκαν προχώρησε την Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Παράλληλα, κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει η καταβολή της σύνταξης συνεχίστηκε κανονικά μετά το θάνατό τους, και για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις ανέρχονται στα 26,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων έχουν βρεθεί τα 14,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 11,9 εκατομμύρια. αναζητούνται.

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο πλαίσιο και συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως έχει δημιουργηθεί ειδική πύλη στο διαδίκτυο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία αίτησης συνταξιοδότησης, το ποσό της σύνταξης που δικαιούνται, και τις ημερομηνίες πληρωμών.

Τέλος, δήλωσε πως καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός της προκαταβολής της σύνταξης από το Δημόσιο, ώστε να απαλειφθεί το μισθοδοτικό κενό που παρατηρείται σήμερα. Το εν λόγω ποσοστό προκαταβολής ανέρχεται στο 50% του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφερε ο υπάλληλος κατά το χρόνο της αποχώρησής του από την Υπηρεσία.

Η προκαταβολή της σύνταξης θα ισχύει μέχρι την χορήγηση της σύνταξης στον δικαιούχο.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ