Κλείσιμο

Βουλή: Εκ νέου θα κατάθεσει την Πέμπτη ο Ι. Διώτης

Αντικείμενο διαχείρισης υψηλού επιπέδου φαίνεται πως ήταν η λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής μετά τα 8 email που κατέθεσε χθες ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και από τα οποία προκύπτουν ότι υπήρχε ενημέρωση και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και του πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει εκ νέου αύριο.

Ο κ. Διώτης φέρεται να είπε στην επιτροπή πως τα συγκεκριμένα email ανέτρεξε και τα βρήκε στο αρχείο του προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει την ημερομηνία που παρέλαβε το usb από τον κ. Παπακων/νου για αυτό και τα έφερε τώρα στην επιτροπή, χωρίς να τα έχει καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Επίσης, φέρεται να δήλωσε πως στις 24 Αυγούστου, ενάμισι μήνα περίπου μετά την ανταλλαγή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τον κ. Παπακωνσταντίνου, υπήρξε σύσκεψη σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής, τις καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό και την συμφωνία της χώρας μας με την Ελβετία. Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν ο ίδιος ο κ. Διώτης, ο κ. Κ. Μπίκας από την ΕΥΠ, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου μαζί με τη διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου Ρ. Βάρτζελη μαζί με 4 κορυφαίους υπουργούς της τότε κυβέρνησης, τον κ. Ε. Βενιζέλο, τότε υπ. Οικονομικών, τον κ. Γ. Παπουτσή, υπ. Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Παπαϊωάννου, υπ. Δικαιοσύνης, Π. Οικονόμου, υφυπ. Οικονομικών - υπεύθυνο για τα έσοδα του κράτους και τον κ. Η. Πλασκοβίτη, Γ.Γ του υπ. Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Διώτη σε αυτή τη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το θέμα της Λίστας Λαγκαρντ.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος