Κλείσιμο

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στο Παγκράτι - απειλές κατά της ζωής της υπαλλήλου (upd)

Την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας σε εταιρεία ταχυμεταφορών στο Παγκράτι την περασμένη Κυριακή ανέλαβαν οι οργανώσεις Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο και Αλώβητος Πυρήνας Εκδίκησης.

Όπως γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης, ο λόγος για την επίθεση είναι ότι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας κάλεσαν άμεσα την αστυνομία την 1η Νοέμβριου του 2010 και συνελήφθησαν τότε φερόμενα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που είχαν παει για να παραδώσουν στην παγιδευμένο δέμα με εκρηκτικά.

Στην προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε σε αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα, οι άγνωστοι εξαπολύουν ευθείες απειλές κατά της συζύγου του ιδιοκτήτη της εταιρείας που είχε ανακαλύψει το φάκελο με την εκρηκτική ύλη, με συνέπεια τον τραυματισμό της, και είχε ειδοποιήσει τις αρχές.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη - προειδοποίηση προς όσους βοηθήσουν την ΕΛΑΣ στο έργο της, «από εκείνη την μέρα η .... ανήκει στην μαύρη λίστα του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης. Η αξιοπρέπειά μας δεν μας αφήνει ποτέ να ξεχνάμε τους ρουφιάνους. (...) Κάθε αναγνώριση και κάθε καταδοτική μαρτυρία δεν θα λησμονείται. Ας είμαστε ξεκάθαροι... Όσοι ρουφιάνοι, μπάτσοι, δικαστές και δεσμοφύλακες έχουν βλάψει ή προσβάλλει τους συντρόφους μας να ξέρουν ότι δεν θα ξεχαστούν όσος καιρός και να περάσει. Κάποια νύχτα θα δεχτούν την ανεπιθύμητη για αυτούς επίσκεψή μας με σφαίρες, με βόμβες, με σιδερογροθιές».

Στην προκήρυξη σημειώνεται επίσης ότι «οι Πυρήνες της Φωτιάς είναι αλώβητοι γιατί δεν είναι ένας, ούτε 100 αλλά περισσότεροι.»

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ