ΣΔΟΕ: Απευθείας πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογουμένων

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την προσεχή Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δυο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων σε βάθος δεκαετίας.

Με το νέο σύστημα, στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι μέχρι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Μαντούβαλος είχε δηλώσει ότι θα χρειαστεί ένα τετράμηνο για να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της λίστας Λαγκάρντ.

Καθολικό οικονομικό και φορολογικό έλεγχο σε περιφερειάρχες, δημάρχους και αντιδημάρχους σε όλη τη χώρα παρήγγειλαν στο μεταξύ οι οικονομικοί εισαγγελείς στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ.

Επίσης, παρήγγειλαν να ελεγχθούν και οι επιθεωρητές που υπηρετούν σε διάφορα υπουργεία όπως στο Εργασίας, Υγείας, Μεταφορών κ.α.

Πηγή: skai.gr