Κλείσιμο

Λαμία: Κατάληψη στο γραφείο του Σταϊκούρα λόγω σχεδίου Αθηνά

Σε κατάληψη τον πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στη Λαμία προχώρησαν, περίπου για μία ώρα, οι φοιτητές του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας που βρίσκεται στη Λαμία.

Κεντρικό τους αίτημα ήταν να διασφαλιστεί η λειτουργία του τμήματος αφού, σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», αυτό παραμένει στη Λαμία και αναβαθμίζεται σε σχολή ενταγμένη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Παράλληλα, ζήτησαν την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμων μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια και γενικά τη συμπλήρωση σε ανθρώπινο δυναμικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.

«Όπως κάνατε ενέργειες για να παραμείνει το τμήμα στη Λαμία, θα πρέπει τώρα να κάνετε τις ίδιες ενέργειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του» είπε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου κ. Ευσταθίου συνομιλώντας τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα με τον οποίο προσδιορίστηκε συνάντηση αύριο το απόγευμα στην Αθήνα για να συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα. Οι φοιτητές αποχώρησαν λίγο πριν τις 11:30 υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

Υπό κατάληψη για το σχέδιο Αθηνά βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα το πρωί και η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου από τους κατοίκους της Ιεράπετρας. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του τμήματος του ΤΕΙ στο Ηράκλειο βάσει του σχεδίου, αλλά και για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr