Κλείσιμο

Ιερισσός: Καταγγελίες για χρήση χημικών από ΜΑΤ σε σχολείο - διαψεύδει η ΕΛΑΣ

Επεισόδια μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ αυτή την ώρα στην Ιερισσό. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών ακόμα και εντός του σχολείου αλλά και σε ένα ιατρείο, όπως κατήγγειλε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων, Μιχάλης Βλαχόπουλος. Όπως είπε, έχουν λιποθυμήσει τρεις μαθητές του σχολείου.

Κατήγγειλε ότι έγιναν προσαγωγές ανηλίκων στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο κ. Βλαχόπουλος δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της επένδυσης αλλά υπό την προϋπόθεση να προστατευθεί η υγεία των κατοίκων.

Ο Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος της Επιτροπής Αγώνα στην Ιερισσό κατήγγειλε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ότι ένα παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι από κάλυκα ασφυξιογόνου.

Σύμφωνα με μαρτυρία μαθήτριας στο ΣΚΑΙ, συμμαθήτριά της βρίσκεται αυτή την ώρα με οξυγόνο υπό την παρακολούθηση γιατρού. Σύμφωνα με μαρτυρία κοριτσιού οι μαθητές του σχολείου έκαναν διαμαρτυρία στην αυλή του σχολείου όταν οι αστυνομικοί άρχισα να τούς πετούν δακρυγόνα.

Νωρίτερα το πρωί, σε συλλήψεις πέντε ατόμων από την Ιερισσό και τη Μεγάλη Παναγιά προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές στις 17 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι συλληφθέντες μεταφέρονται με κλούβες στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα ενώ χτυπούν και οι καμπάνες.

Για υπερβολές
στη χρήση βίας από πλευράς της αστυνομίας και για τυφλή βία της αστυνομίας και σε παλαιότερα περιστατικά έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης. Να καταδικάσουμε όμως και τις σκηνές βίας στις εγκαταστάσεις του μεταλλίου. Δεν αποδέχομαι τις λογικές αυταρχισμού για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος κάλεσε τον κ. Βλαχόπουλο να επικοινωνήσει με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Καρίτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για την αναφορά του ότι η επένδυση στις Σκουριές θα προχωρήσει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ