Κλείσιμο

Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος στη λίστα της Προκαταρκτικής

Συζήτηση για επικαιροποίηση του κατάλογου με τα πρόσωπα που θα κληθούν στην Προκαταρκτική της Βουλής για τη λίστα Λαγκαρντ έγινε σήμερα στην επιτροπή.

Μεταξύ των προσώπων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη λίστα, είναι οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος.

Η Προανακριτική αποφάσισε να μην κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα, προς διευκόλυνση των εργασιών της, να επιτρέψει σε ορισμένους μάρτυρες να καταθέσουν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, κι όχι στη Βουλή.

Πρόκειται για τους μάρτυρες:

Γιάννη Ραγκούση
Φίλιππο Σαχινίδης
Δημήτρη Δρούτσα
Χάρη Παμπούκη
Κρις Πιγκάλ (εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο ΥΠΟΙΚ)
και οι δημοσιογράφοι: Αλέξης Παπαχελάς και Χάρης Μπότσαρης.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία για την κινητή και ακίνητη περιουσία των στενών συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίο «εξαφανίστηκαν» από την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ έχει πλέον στα χέρια του το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό πόρισμα θα παραδοθεί σύντομα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προεδρείο της επιτροπής άσκησε πιέσεις στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών προκειμένου και αυτή με την σειρά της να πιέσει τις διοικήσεις των τραπεζών για να αποστείλουν κατά προτεραιότητα στοιχεία για τους συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά για όλους όσους εμφανίζονται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων και στην συνέχεια όλων όσων περιλαμβάνει η λίστα.

Μετά από επικοινωνία της γραμματείας της επιτροπής με την Μαρία Παντελή που εμφανίζεται στον λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί η κατάθεσή της στις 20 Μαρτίου. 
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος, Newsdesk ΣΚΑΪ