Στην προανακριτική τα ονόματα 49 μεγάλων καταθετών της λίστας Λαγκάρντ

Ολοκληρώθηκε αργά χθες βράδυ και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η κατάθεση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και χειριστή ελέγχου της «Λίστας Λαγκάρντ» Παναγιώτη Μαντούβαλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μαντούβαλος παρέδωσε στην Προανακριτική Επιτροπή λίστα με 49 – συνολικά - ονόματα που έχουν τα μεγαλύτερα ποσά καταθέσεων, τα οποία κυμαίνονται από 3 εκ. ευρώ έως 550 εκ. ευρώ περίπου, και έχουν ειδοποιηθεί από το ΣΔΟΕ να προσέλθουν προς έλεγχο για να τα δικαιολογήσουν.

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί να καταθέσει και ο πρώην διευθυντής ελέγχου του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας, αλλά η κατάθεσή του αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Συνομιλώντας, ωστόσο, με δημοσιογράφους ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι ουδέποτε ο ίδιος είχε εμπλέξει στην υπόθεση την κα Μαργαρίτα Παπανδρέου, ότι βρίσκεται πίσω από τον λογαριασμό ύψους 550 εκ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός αυτός εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ στο όνομα της Μαρίας Παντελή η οποία έχει δηλώσει ότι είναι διαχειρίστρια ενός fund.

Ερωτώμενος σχετικά με τα όσα φέρεται να κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, ότι δηλαδή ο κ. Λέκκας είχε αναφέρει το όνομα της κας Παπανδρέου σε μία σύσκεψη που έγινε σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Σε αυτές τις συσκέψεις που γίνονταν στο ΣΔΟΕ ουδέποτε αναφέρονταν ονόματα».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr