Βίντεο ντοκουμένο από την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός

Ελεύθερος αφέθηκε ο 54χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην εμπρηστική επίθεση, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Ο ΣΚΑΪ διαθέτει βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση στις εγκαταστάσεις τα ξημερώματα της Κυριακής που θα αναρτηθεί σε λίγο στον SKAI.gr.

Ο κατηγορούμενος
, πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

O 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Έξω από το κτήριο της εισαγγελίας είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση 300 άτομα. Η δικογραφία επιστράφηκε στην αστυνομία από την εισαγγελέα για να συνεχιστεί η έρευνα. H σύλληψη προκάλεσε ην έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο συνήγορος του 54χρονου μηχανικού χαρακτήρισε τη σύλληψη του εντολέα του στοχοποιημένη, θεωρώντας αβάσιμες τις κατηγορίες. Όπως είπε, η δικογραφία στηρίζεται στις μαρτυρίες τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος φέρεται, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο και με τη φυσική του παρουσία, να καταφέρεται εναντίον της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

«Φαινόμενα που πρέπει να καταδικάζονται απερίφραστα, συκοφαντούν τη χώρα και προκαλούν μεγάλο τραύμα» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα επεισόδια.






Πηγή: skai.gr