Κλείσιμο

Σε 33 μπλόκα οι αγρότες – Συναντώνται με εκπροσώπους των κομμάτων

Αναμένοντας τις επαφές των αγροτών με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων – πλην της Χρυσής Αυγής - στην Αθήνα, βρίσκονται οι συνάδελφοί τους, που παραμένουν αμετακίνητοι στα 33 μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, οι αγρότες παραμένουν στη θέση τους, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης μπορεί το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) να "διαλύθηκε", αλλά παραμένει της Χαλκηδόνας.

Στις Σέρρες, οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας προτίθενται να κλείσουν συμβολικά το δρόμο για μία ώρα από τις 2.30 το μεσημέρι, ενώ αντίστοιχη κίνηση, αλλά από τις 2 το μεσημέρι, προγραμματίζουν αυτοί που βρίσκονται στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα. Στο μεταξύ, αμετακίνητοι παραμένουν στο μπλόκο και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.
     
Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

Στο μεταξύ, την ικανοποίησή του για την απόφαση των αγροτών να αποχωρήσουν από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, είχα ζητήσει από τους αγρότες να πρυτανεύσει η λογική και να κρατήσουν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση, ώστε να μην υπάρξουν κινητοποιήσεις που θα πλήξουν τη χώρα μας.

Η απόφαση των αγροτών της Θεσσαλονίκης να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από την περιοχή του αεροδρομίου, ύστερα από συνάντηση που είχαν παρουσία μου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στο ΥΜΑΘ, με τον Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, δείχνει υπευθυνότητα, σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας και επιβεβαιώνει τον κανόνα πως δημοκρατία χωρίς διάλογο σημαίνει πολίτες χωρίς δύναμη.

Κατανοώ τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται σήμερα οι αγρότες μας. Γνωρίζω, επίσης, ότι αποτελούν ένα ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο χρειάζεται τη στήριξη της πολιτείας. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις στα προβλήματα βρίσκονται με νηφαλιότητα, σύνεση και μέσα από έναν υγιή και γόνιμο διάλογο και όχι όταν επικρατούν οι “συμμαχίες των απρόθυμων” και των λίγων, που επενδύουν στην κοινωνική αναταραχή».

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ - Newsdesk ΣΚΑΪ