Κλείσιμο

Τέσσερις προσαχθέντες και τέσσερις αναζητούνται για επίθεση στη Χαλκιδική

Τέσσερα άτομα έχουν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο και εξετάζονται για ενδεχόμενη ανάμειξη στην επίθεση που σημειώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής σε εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις αναζητούν ακόμα τέσσερα άτομα, αποτυπώματα και αίμα των οποίων εντοπίστηκαν σε βόμβες μολότοφ και σε μία κουκούλα.

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν προσαγάγει 27 άτομα σε σχέση με την επίθεση, ωστόσο οι πρώτοι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δράστες, περίπου 40 τον αριθμό, ήταν οπλισμένοι με καραμπίνες και βόμβες μολότοφ, και πυροβόλησαν τα τζάμια του φυλακίου του εργοταξίου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα σε κατάσταση σοκ.

Για «τρομοκρατική επίθεση» έκανε λόγο νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ζητώντας άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κράτους, προκειμένου να «ξεκαθαρίσει το τοπίο» και σημειώνοντας πως το περιστατικό δημιουργεί ερωτηματικά για τις προθέσεις των δραστών.

Ως προβοκατόρικη ενέργεια κατήγγειλε την επίθεση το ΚΚΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού, αντίθετα θα παραδώσει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής