Όλοι Μαζί για το Παιδί: Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

Συγκινητικός ήταν ο απολογισμός της δράσης του ΣΚΑΪ και της Εθνικής Τράπεζας "Όλοι Μαζί για το Παιδί". Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν περισσότερα από 70.000 παιχνίδια που μοιράστηκαν σε 90 ιδρύματα την περίοδο των γιορτών. Κι όλα αυτά σε μόλις τέσσερις εβδομάδες με παράλληλες δράσεις σε όλη τη χώρα.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία είχε χαρακτήρα απολογισμού έδωσαν ο πρόεδρος Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Πέτρος Χριστοδούλου.

Ειδικότερα,
ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε ότι «εμείς στο ΣΚΑΪ θεωρούμε ότι είναι αυτοσκοπός η συνεισφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, το κάνουμε πάντοτε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και ελπίζουμε ο εθελοντισμός να πάρει μεγαλύτερη διάσταση στην Ελλάδα διότι και αυτό είναι μια έκφραση πολιτισμού και ειδικά σήμερα με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτό γίνεται ακόμη πιο σημαντικό».

Aπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Γιώργος Ζανιάς δήλωσε ότι «αυτή η πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή ιδιαίτερη κρίση που διανύουμε της οποίας τις συνέπειες τα παιδιά υφίστανται, υποφέρουν, αν και δεν έχουν καμία ευθύνη».

Ο αναπληρωτής
διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Πέτρος Χριστοδούλου είπε ότι «όλοι εμείς αισθανόμαστε υπερήφανοι που μπορέσαμε και κάναμε πραγματικότητα τα όνειρα χιλιάδων παιδιών γιατί το να προσφέρεις είναι ωραίο, αλλά μόνο όταν γίνεται με χαρά με όλη σου την αγάπη και με δύναμη ψυχής».

Ο πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Χρήστος Μπαρτσόκας ανέφερε ότι «δεν περιμέναμε ότι η συλλογή παιχνιδιών θα είχε τέτοια ανταπόκριση στον κόσμο και με συγκίνηση σας το λεω δεν περίμενα ότι και παιδάκια ακόμη θα έδιναν τα παιχνίδια τους».

Η εκπρόσωπος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Αλεξάνδρα Μαρτίνου σημείωσε ότι «τα ιδρύματα αυτά πάρα πολλά αυτά δεν έχουν τα προς το ζην για να ταΐσουν τα παιδιά που εξυπηρετούν οπότε αυτό ήταν ένα πάρα πολύ μεγάλο δώρο.

Σημειώνεται
ότι στο πλαίσιο της απολογιστικής εκδήλωσης της προσπάθειας για το «Όλοι μαζί για το παιδί» η Εθνική Τράπεζα μοίρασε σε δέκα ιδρύματα τα χρηματικά ποσά που προέκυψαν από το πρόγραμμα go for kids μέσω των συναλλαγών από πιστωτικές κάρτες της τράπεζας.
Πηγή: skai.gr