Κλείσιμο

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ελλείψεις στην παιδοκαρδιοχειρουργική του Αγ. Σοφία

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα του τύπου στο οποίο αναφέρεται ότι λόγω της παύσης της λειτουργίας της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία, εδώ και δυο χρόνια, δεν κατέστη δυνατό να αντιμετωπισθούν περιστατικά με συνέπεια το θάνατο ασθενών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε μικρά παιδιά».

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας τον Σεπτέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα τη μεταφορά χειρουργημένων βρεφών σε εντατικές μονάδες άλλων ορόφων και στο κλείσιμο ολόκληρου του Κέντρου, με την παραπομπή παιδιών που ανέμεναν χειρουργεία στο Ωνάσειο, το οποίο δεν διαθέτει κάλυψη παιδιατρικού νοσοκομείου.

Μάλιστα, στην εφημερίδα σημειώνεται ότι «από το σύνολο των άνω των 50 περιστατικών που ανέμεναν χειρουργείο, το Ωνάσειο αναφέρει ότι νοσηλεύονται ή αντιμετωπίζονται 39, χωρίς να διευκρινίζεται αν έχουν ή όχι χειρουργηθεί, ενώ φαίνεται να είναι αναλογικά αυξημένος ο αριθμός επισυμβάντων θανάτων ασθενών».
Πηγή: skai.gr