ΕΛΛΑΔΑ


The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα από το skai.gr

Εβδομάδα Eurogroup, G20 και προαπαιτούμενων ξεκίνησε σήμερα, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αξιολογούν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος, το G20 να φοβάται... νομισματικό πόλεμο, την Ευρώπη να επικυρώνει τον περίφημο φόρο επί χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, και έναν μικρό... αστεροειδή να κάνει «βόλτα» κοντά στη Γη.

The Week Ahead: Μία ματιά στην ερχόμενη εβδομάδα

 
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου

Το Eurogroup, η Κύπρος και το… «ψηλό» ευρώ
Συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να καλείται να παρουσιάσει την πορεία υλοποίησης 15 προαπαιτούμενων ενεργειών που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Πέραν της Ελλάδας, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το ακανθώδες ζήτημα διάσωσης της Κύπρου, λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια προεδρικών εκλογών στη Μεγαλόνησο, ενώ δεν αποκλείεται να εξετασθεί και η ιδιαίτερα υψηλή ισοτιμία του ευρώ προς το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γιέν, καθώς φουντώνουν οι κραυγές περί νομισματικού πολέμου.

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου

Όλοι οι δρόμοι (τελικά) οδηγούν… στις Βρυξέλλες
Στα «χνάρια» του Eurogroup έρχεται η διάσκεψη του Συμβουλίου Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Υποθέσεων (ECOFIN). Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι προτεραιότητες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2014.

Ένας Ιταλός στη Μαδρίτη για... εξηγήσεις
Στη Μαδρίτη ταξιδεύει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, προκειμένου να μιλήσει ενώπιον του ισπανικού κοινοβουλίου αναφορικά με το πρόγραμμα απεριόριστης αγοράς ομολόγων, υπό όρους, που έχει θεσμοθετήσει η ΕΚΤ.

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού μεγάλων πλην δοκιμαζόμενων ευρωπαϊκών οικονομικών, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, και έχει όντως κατορθώσει να συρρικνώσει το ύψος των επιτοκίων, παρά το γεγονός ότι καμία χώρα δεν έχει, έως τώρα, υπαχθεί σε αυτό.

The State of the Union is…
Τη βαρυσήμαντη ετήσια ομιλία State of the Union ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου παραδίδει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ομπάμα θα αξιοποιήσει την ομιλία προκειμένου να παρουσιάσει πρωτοβουλίες στους τομείς της παιδείας, της «καθαρής» ενέργειας και των υποδομών, δεσμευόμενος παράλληλα να καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπισθεί η σταθερά υψηλή ανεργία που πλήττει τις ΗΠΑ.

Στάση εργασίας στο Δημόσιο
Τρίωρη Παναττική στάση εργασίας, μεταξύ 08:00 και 11:00, έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των δικαστηρίων.

Η συγκέντρωση έρχεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπομπή σε δίκη 35 εργαζόμενων, μελών του ΠΑΜΕ, που φέρονται να προκάλεσαν υλικές ζημιές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας στις 4 Φεβρουαρίου. Προβοκάτσια έχει καταγγείλει από την πλευρά του το συνδικαλιστικό όργανο.

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου

Συνάντηση τιτάνων
Σύνοδος Κορυφής μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας στο Πεκίνο

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου

Φόρος Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών
Την υιοθέτηση Οδηγίας η οποία επιτρέπει την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών από 11 εκ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανάμεσα στα κράτη που συμμετέχουν στην επίμαχη πρωτοβουλία βρίσκεται και η Ελλάδα.

Ο εν λόγω φόρος θα τεθεί σε εφαρμογή μονάχα από 11 μέλη καθώς δεν επετεύχθη σχετική συμφωνία μεταξύ όλων των κοινοτικών εταίρων.

Το G20 επί ποδός… νομισματικού πολέμου
Ξεκινούν οι διήμερες εργασίες της συνόδου υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών του G20 στη Μόσχα (τοπική ώρα η σύνοδος είναι μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου).

Βασικός άξονας των συζητήσεων αναμένεται να είναι οι φόβοι περί νομισματικού πολέμου ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενδεχόμενο για το οποίο έχει ήδη προειδοποιήσει η κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας. Στη σύνοδο λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος και η Ελβετία, μολονότι δεν είναι μέλος του G20.

Η μάστιγα της ανεργίας ξαναχτυπά
Τα στοιχεία για το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα κατά τον μήνα Νοέμβριο δίνει στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο ο δείκτης της ανεργίας είχε ανέλθει στο δυσθεώρητο 26,8%, ποσοστό που έδωσε στη χώρα μας τα «πρωτεία» σε ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη.

Η πορεία της Γηραιάς Ηπείρου
Την πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη και την ευρύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012 δίνει στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat.

Η επιστροφή της «στρογγυλής θεάς»
Στα ευρωπαϊκά πεδία των ποδοσφαιρικών μαχών επιστρέφει ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την ισπανική Λεβάντε στη Βαλένθια, στο πλαίσιο της «φάσης των 16» του Europa League.

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου

Ίσως οι Μάγιας να έπεσαν μερικές μέρες και μερικά χιλιόμετρα δεξιά
Σε απόσταση (μόλις) 17.200 χιλιομέτρων από τη Γη, ήτοι το 1/22 της απόστασης μεταξύ του πλανήτη μας και της Σελήνης, θα περάσει ο αστεροειδής 2012 DA14, ο οποίος έχει διάμετρο 45 μέτρων.

Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου

Στις κάλπες η Κύπρος
Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο υπό τη σκιά των παρατεταμένων διαβουλεύσεων μεταξύ της Λευκωσίας και της τρόικα αναφορικά με τη διάσωση του νησιωτικού κράτους.

Κύριοι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον απερχόμενο Δημήτρη Χριστόφια στον προεδρικό θώκο είναι ο Νίκος Αναστασιάδης, υποψήφιος του Δημοκρατικού Συναγερμού - Δημοκρατικού Κόμματος, και δύο ανεξάρτητοι, ο Σταύρος Μάλας και ο Γιώργος Λιλλήκας. Μολονότι συμμετέχουν στις εκλογές ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ο κ. Μάλας χαίρει της υποστήριξης του ΑΚΕΛ, ενώ ο κ. Λιλλήκας υποστηρίζεται από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών (ΕΔΕΚ).
 
Θρασύτατος ληστής έβγαινε από τη φυλακή με άδεια και έκανε ληστείες
Φορώντας μια μακριά μαύρη περούκα και γυαλιά ηλίου ο 44χρονος ληστής μπαίνει σε ζαχαροπλαστείο στο...
22.08.2019, 21:54
Χαλκιδική: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο αγόρι που κινδύνεψε να πνιγεί
Πεντάχρονο αγόρι Σερβικής υπηκοότητας εντοπίστηκε από ιδιοκτήτη θαλάσσιων μέσων αναψυχής χωρίς της αισθήσεις...
22.08.2019, 21:13
Νέο απρόοπτο στη Σαμοθράκη: Μηχανική βλάβη στο επιβατηγό πλοίο Ζέφυρος
Απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους του επιβατηγού πλοίου «Ζέφυρος», λόγω μηχανικής βλάβης στο λιμάνι της...
22.08.2019, 20:58
Η Ρωσική πρεσβεία διαψεύδει συμμετοχή στην έρευνα του ελικοπτέρου στον Πόρο
Τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς και φίλους του Έλληνα πιλότου που έχασε τη ζωή του μαζί με τους δύο...
22.08.2019, 19:43
Αυτά είναι τα πρόσωπα που προέκρινε η Διάσκεψη για Πρόεδρο του Αρείου Πάγου
Ιωσήφ Τσαλαγαννίδης πρώτος σε ψήφους, Π. Ζωντανού και Α. Αλειφεροπούλου, οι 3 αντιπρόεδροι που συγκέντρωσαν...
22.08.2019, 18:42
Σαρωτικούς ελέγχους για «μαύρη» εργασία σε όλη τη χώρα διέταξε ο Βρούτσης
Καθολικοί, στοχευμένοι και επιτόπιοι έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση...
22.08.2019, 17:42
Νοσοκομείο Βέροιας: Λύθηκε το θέμα μισθοδοσίας-Συγγνώμη ζήτησε ο διοικητής
Τους τρόπους άμεσης διευθέτησης του προβλήματος της κάλυψης της μισθοδοσίας λοιπού επικουρικού προσωπικού...
22.08.2019, 17:37
Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Παιανία Αττικής
Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην Παιανία Αττικής.
22.08.2019, 17:13
Θεσσαλονίκη: Την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου του Μετρό ζητά ο ΕΣΘ
Να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης...
22.08.2019, 16:35
Απίστευτη διπλή διάσωση στην Ξάνθη (video)
Έσπασε δύο πόρτες για να σώσει τον συνάνθρωπό του.
22.08.2019, 15:24

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.