Ζαουάχρι: Η Γαλλία κήρυξε πόλεμο κατά του Ισλάμ

Η στρατιωτική επιχείρηση της Γαλλίας στο Μάλι είναι ισοδύναμη με την κήρυξη πολέμου κατά του Ισλάμ δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Ζαουάχρι, ένας από τους ηγέτες της ομάδας «ισλαμική τζιχάντ της Αιγύπτου», και αδελφός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

«Είναι μια παράνομη επίθεση και απαράδεκτη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των μουσουλμάνων», δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ- Ζαουάχρι. Οι ισλαμιστές που δραστηριοποιούνται στο βόρειο Μάλι, υποστηρίζει στη συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα «είχαν στόχο να εφαρμοστεί ο νόμος της Σαρία (στο Μάλι), κάτι που ήταν και δικαίωμά τους».

Σύμφωνα
με τον ηγέτη της «ισλαμικής τζιχάντ της Αιγύπτου», σε περίπτωση τερματισμού της βίας, «θα εγγυηθεί ειρήνη» στις χώρες της Δύσης.

Στο μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν την Κυριακή στην πόλη Γκάο στο βόρειο Μάλι. Κυβερνητικά στρατεύματα και ισλαμιστές αντάρτες αντάλλαξαν πυροβολισμούς, μετά από δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην πόλη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τις πρώτες τέτοιου είδους επιθέσεις στο Μάλι.


Πηγή: skai.gr