Κλείσιμο

«Βασικό αίτημα των αγροτών να πουλάνε τα προϊόντα χωρίς μεσάζοντες»

«Οι εκπρόσωποι των αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων αντιπροσωπεύουν το πελατειακό κομματικό σύστημα και όχι τον απλό αγρότη» υποστήριξε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, τεχνικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών.

Πρόσθεσε ότι το βασικό αίτημα του παραγωγού δεν είναι μόνο οι επιχορηγήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά πως θα μπορέσει ο παραγωγός να πουλάει μόνος του τα προϊόντα του χωρίς μεσάζοντες, οι οποίοι καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος του κέρδους.

«Οι λύσεις στα αγροτικά θέματα δεν δίνονται με το πάτημα ενός κουμπιού», τονισε την Παρασκευή από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του υπουργείου στην 8η διεθνή έκθεση κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας Zootechnia.

Όπως είπε το υπουργείο προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα στο μέτρο του εφικτού και του επιτρεπτού με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και συμπλήρωσε πως χρειάζεται συνεργασία και με άλλα υπουργεία όπως το Οικονομικών, το Περιβάλλοντος και το Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο μεταξύ, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για σήμερα στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.
Πηγή: skai.gr