Κλείσιμο

Τι γνωρίζει η ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτότητα των συνεργών των συλληφθέντων

Οι αστυνομικοί που συμπληρώνουν το παζλ της πολλαπλής δράσης της τρομοκρατικής οργάνωσης εξετάζουν ακόμα:

- Ανάμειξη των τεσσάρων συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης (και των συνεργών τους) σε δύο περιστατικά, τον Ιούνιο στο Παγκράτι και αρχές Δεκεμβρίου στη Βάρδα Ηλείας. Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης απειλήθηκαν με καλάσνικοφ όταν προσπάθησαν να ελέγξουν έναν νεαρό άνδρα και μία γυναίκα που κινούνταν πεζή επί της οδού Φιλολάου στο Παγκράτι. Στη θέα των αστυνομικών, ο νεαρός άνοιξε μια θήκη κιθάρας (όμοια με αυτή που βρέθηκε στο σπίτι στο Χαλάνδρι) την οποία είχε κρεμασμένη στην πλάτη του και έβγαλε από μέσα καλάσνικοφ το οποίο έστρεψε προς τους αστυνομικούς, δίχως να πυροβολήσει. Το ζευγάρι κατάφερε να διαφύγει, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δύο γεμιστήρες. Η δεύτερη περίπτωση αφορά ληστεία των ΕΛΤΑ στη Βάρδα Ηλείας, το πρωί της 3ης Δεκεμβρίου, από πέντε ενόπλους. Οι δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένο αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το αστυνομικό τμήμα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένο έξω από τη Μανoλάδα.

- Εγγραφα που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της οδού Ελ Αλαμέιν (αποδείξεις πληρωμής) και δείχνουν ότι οι συλληφθέντες είχαν παραγγείλει δύο επιγραφές με ένδειξη «Φοροτεχνικός - Αθήνα, Αθανάσιος Ονέφρος» για να καμουφλάρουν τα κρησφύγετα τους. Ειδικότερα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πιθανολογούν ότι οι συλληφθέντες επρόκειτο να τοποθετήσουν τις επιγραφές έξω από γιάφκες, ώστε να μην κινούν τις υποψίες των περιοίκων και της αστυνομίας.

- Τα ίχνη των τεσσάρων ατόμων που μετείχαν στη ληστεία της Παρασκευής και διαφεύγουν τη σύλληψη. Οι αξιωματικοί στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ φέρονται να γνωρίζουν την ταυτότητά τους καθώς και ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται μια γυναίκα. Γυναίκα συμμετείχε και στη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας (Νοέμβριος 2012), που φέρεται να διέπραξε η ίδια ομάδα δραστών, με λεία 110.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» αυτόπτης μάρτυρας της ληστείας του Νοεμβρίου, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τού είχαν ζητήσει να αναγνωρίσει τους δράστες της ληστείας, επιδεικνύοντάς του φωτογραφίες των τεσσάρων συλληφθέντων ληστών της Κοζάνης. Οι αστυνομικοί είχαν τότε ανιχνεύσει DNA των καταζητούμενων Δημήτρη Πολίτη και Γιάννη Μιχαηλίδη σε αυτοκίνητο που είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στο χωριό Πελαργός. Επρόκειτο για ένα κλεμμένο Nissan Sunny, όμοιο με αυτό που σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τα φυλακισμένα σήμερα μέλη της Συνωμοσίας σε ένοπλη ληστεία που σχεδίαζαν να διαπράξουν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας Βόλου την άνοιξη του 2011.

- Μαρτυρία των ενοίκων της πολυκατοικίας στην οδό Ελ Αλαμέιν, σύμφωνα με την οποία ακόμα τέσσερις νεαροί που διέμεναν σε δύο διαμερίσματα της ίδιας πολυκατοικίας έχουν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή (οπότε και έγινε η ληστεία στην Κοζάνη).
Πηγή: skai.gr