Σύνδεση Πυρήνων της Φωτιάς με το διαμέρισμα στην Ελ Αλαμέιν

Στοιχεία που συνδέουν την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με το χτύπημα στο Mall, έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες σε διαμέρισμα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το διαμέρισμα εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα βόρεια προάστια, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου. Το εντόπισαν μετά από πληροφορίες που άντλησαν όταν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες των συλληφθέντων με τις πλαστές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους.

Μετά από ολονύκτια έρευνα στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι, η αντιτρομοκρατική κατέληξε να το συνδέσει με την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 20 Ιανουαρίου στο εμπορικό κέντρο Mall. 

Το διαμέρισμα που βρίσκεται στο 2ο όροφο πολυκατοικίας το είχε νοικιάσει πριν από 1,5 με 2 μήνες με πλαστή ταυτότητα ο Νίκος Ρωμανός. Στο διαμέρισμα κατοικούσαν ο Νίκος Ρωμανός και ο Δημήτρης Πολίτης, και το επισκέπτονταν τρία ακόμη άτομα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι τα ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης που αναζητούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «από την μέχρι τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο διαμέρισμα επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19 στο Χαλάνδρι Αττικής, έχουν βρεθεί ένα (1) κοντάκι καραμπίνας, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου, μία (1) εσωτερική θήκη πυροβόλου όπλου, δεκαεννιά (19) καψύλλια χρώματος καφέ, μια (1) φωτοβολίδα θαλάσσης, οκτώ (8) φιαλίδια βουτανίου, τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή (2 λευκά και 1 μαύρου χρώματος), δύο (2) παντελόνια στρατιωτικού τύπου χρώματος μπλε, οκτώ (8) διευθύνσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων προς ενοικίαση στη περιοχή της Αθηνάς καταχωρημένες μηχανογραφημένα σε φύλλα χαρτιού, διαρρηκτικά εργαλεία, δύο (2) πολυμηχανήματα, μια (1) συσκευή πλαστικοποίησης, ένας (1) υποδοχέας θυρών για συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb sticks)»

Πηγή: skai.gr