Κλείσιμο

Καταζητούμενοι για τους «Πυρήνες» δύο συλληφθέντες για ληστεία στο Βελβεντό

Καταζητούμενοι ως μέλη εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης είναι δύο από τους τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, 1 Φεβρουαρίου, στο Βελβεντό Κοζάνης, όπως επιβεβαιώνουν οι αστυνομικές Αρχές.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ οι έτεροι δύο συλληφθέντες είναι σπουδαστές που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, προκειμένου να τους απαγγελθούν οι προβλεπόμενες κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπόλοιπων τεσσάρων δραστών που έλαβαν μέρος στις ληστείες, ενώ παράλληλα εκτεταμένες έρευνες διεξάγονται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης για τον εντοπισμό πιθανής «γιάφκας» που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι ληστές είχαν ως στόχους ένα υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και το Γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που βρίσκονται στο Βελβεντό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία των ένοπλων δραστών από το υποκατάστημα της Αγροτικής ήταν το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα άλλα δύο άτομα αφαίρεσαν, κι εκεί υπό την απειλή όπλων, 4.020 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Newsdesk ΣΚΑΪ / ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr