Αφέθησαν ελεύθεροι οι 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ - Πήραν αναβολή για τις 12/2

Αναβολή για να δικαστούν στις 12 Φεβρουαρίου πήραν οι  35 συλληφθέντες μέλη του ΠΑΜΕ, που εισέβαλαν χθες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Κατηγορούνται για παράνομη παραμονή σε δημόσια υπηρεσία και θα δικάζονταν με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά πήραν αναβολή και αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς δεν προσήλθαν μάρτυρες κατηγορίας.

Ο εισαγγελέας διέταξε έρευνα που συνεχίζεται για το αν πράγματι πραγματοποιήθηκαν φθορές στο υπουργείο και από ποιους.

Στα δικαστήρια μετέβη και η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αποχωρώντας δήλωσε ότι κατέρρευσε το κατηγορητήριο για τις φθορές.

Κλειστή παραμένει η Ευελπίδων λόγω συγκέντρωσης συμπαράστασης μελών του ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Μεντρέκας μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, δήλωσε ότι δε θα είχαν πρόβλημα να το παραδεχτούν αν οι ζημιές είχαν γίνει από το ΠΑΜΕ. «Δεν εξαντλούμε την ανταγωνιστικότητα μας σε τέτοιου είδους ανοησίες» δήλωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πήγαν στο υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν.

«Θα υποστηρίξουμε την κατάληψη αν αποφασιστεί μαζικά από τους εργαζόμενους και περιφρουρηθεί», είπε ο κ. Μεντρέκας.

Συμπαράσταση στους 35 συλληφθέντες εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις.


Για οργανωμένη επιδρομή και προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου με χρήση βίας έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Η βία, σε κάθε μορφή», πρέπει να αποδοκιμάζεται έντονα, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από τον υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει τις τάχα -όπως είπε- καταστροφές που έκαναν οι συνδικαλιστές.

Για νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής με τη χρήση βίας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, στην καταγγελία πως άνδρες της Αστυνομίας «έσπασαν την πόρτα» του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ότι στη συνέχεια το υπουργείο εξαπέλυσε μία «άθλια προπαγάνδα» προκειμένου να αποδώσει την ευθύνη για τις υλικές ζημιές στο ΠΑΜΕ προέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Θάνασης Παφίλης, την Τετάρτη μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων για την στοχοποίηση του skai.gr από το ΠΑΜΕ, με αφορμή τη δημοσίευση των σχετικών φωτογραφιών κοινής λήψης


Πηγή: skai.gr