Κλείσιμο

Ρουπακιώτης: Ο κ. Δένδιας δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό

Δεν επιθυμώ να σχολιάσω αυτά που πιστεύει ο κ. Δένδιας για τον χώρο των δικαστών, για τον οποίο έχει ιδιαίτερη ευαισθησία, σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με την αντιπαράθεση του υπουργού Δημόσιας Τάξης με τις Ενώσεις Δικαστικών.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο Αντώνης Ρουπακιώτης εκτίμησε ότι ο κ. Δένδιας «δεν εννοούσε τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό που χειρίστηκε την υπόθεση με τους δύο νεαρούς που φέρονταν να εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς... Ωστόσο, θα παρακαλούσα να μην το κάνει άλλο μέλος της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο χώρο της Δικαιοσύνης, είπε ότι υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα στην οργάνωση των δικαστηρίων και γνωστοποίησε ότι με πρόταση νόμου που κατατίθεται τις επόμενες μέρες, προβλέπεται με τροπολογία ότι όποιες υποθέσεις εκκρεμούν ή στον ανακριτή εισαγγελέα ή στο συμβούλιο και για τις οποίες αποφασίζεται η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, θα εγγράφονται στα στοιχεία του κάθε δικαστή, του κάθε εισαγγελέα. Άρα ο χρόνος καθυστέρησης ή απασχόλησης του εισαγγελέα ή του ανακριτή ή του οποιουδήποτε αρμόδιου δικαστικού εισαγγελικού παράγοντα θα καταγράφεται στο φάκελο, ώστε εάν αποδεικνύεται ότι υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση, αυτό να κρίνεται ως στοιχείο και για την προαγωγή του.
Πηγή: skai.gr