Κλείσιμο

ΕΛΑΣ: Προεκλογικά φυλλάδια στο σπίτι ενός εκ των δραστών της δολοφονίας του μετανάστη

Πενήντα προεκλογικά φυλλάδια πολιτικού κόμματος βρέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των δύο δραστών της δολοφονίας 27χρονου πακιστανού μετανάστη, τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δράστες είναι δύο Έλληνες ηλικίας 25 και 29 ετών, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ».

Ο 29χρονος δράστης υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η ανθρωποκτονία του 27χρονου έγινε στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό υποδιάφραγμα-θωρακική χώρα.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, την πινακίδα κυκλοφορίας της οποίας είχαν αποκρύψει κάτω από τη σέλα. Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια.

Οι δύο δράστες ισχυρίζονται ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με το θύμα .

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν :
• Tρία στιλέτα τύπου πεταλούδα .
• Ένας σουγιάς.
• Μία μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή.
• Ένα αεροβόλο πιστόλι.
• Μία σιδερογροθιά.
• Πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων.
• Δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου.
• Δύο ξύλινα ρόπαλα.
• Μία σφεντόνα.

Ο θάνατος του νεαρού μετανάστη προκάλεσε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι την ωρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους.

Για μικροκομματική εκμετάλλευση που ξεπερνά πλέον κάθε όριο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και επισημαίνει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει πως αγνοεί ότι η ελληνική αστυνομία ήταν αυτή που συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση».

Η ΔΗΜΑΡ, με ανακοίνωσή της, «εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη θλίψη της για τη δολοφονία του μετανάστη από το Πακιστάν. Πρόκειται για περιστατικό ακραίας ρατσιστικής βίας από ακροδεξιούς κύκλους. Η Ελληνική Πολιτεία, τα κόμματα και όλοι οι φορείς οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το ρατσισμό και να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι σε κάθε μορφή ρατσιστικής βίας. Ο ρατσισμός είναι εχθρός της δημοκρατίας. Θεωρούμε, επίσης, αυτονόητο ότι η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα και θα οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη».
Πηγή: skai.gr