Κλείσιμο

Βίντεο μαρτυρία στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής - Φόβοι για μεγάλο χτύπημα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στη διάθεσή τους βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών κατά τη διαφυγή τους από τα γραφεία της Ν.Δ. έως το Π. Φάληρο όπου εγκατέλειψαν και πυρπόλησαν το κλεμμένο Toyota.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το βίντεο προέρχεται από κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας που λειτουργεί στην οδό Αμφιθέας. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν την πληροφορία, εμφανίστηκαν ωστόσο επιφυλακτικοί για το εάν από την επεξεργασία του οπτικού υλικού μπορούν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την ταυτότητα των τρομοκρατών.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί ελέγχουν την αξιοπιστία πληροφορίας σύμφωνα με την οποία το όχημα διαφυγής των δραστών ακολουθείτο από μηχανή μεγάλου κυβισμού στην οποία επέβαιναν δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα φαίνεται να μετέφερε στην πλάτη του σάκο με άγνωστο περιεχόμενο. Σύμφωνα με μια εκδοχή, που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη, ο μοτοσικλετιστής και ο συνεπιβάτης συνόδευσαν το κλεμμένο όχημα από το σημείο της επίθεσης έως το Π. Φάληρο. Περίοικος κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική ότι από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκαν δύο άνδρες και μια γυναίκα, η οποία μάλιστα φέρεται να καθόταν στη θέση του οδηγού. Αρμόδιοι αστυνομικοί διατυπώνουν επιφυλάξεις για την αξιοπιστία της μαρτυρίας, δίχως να αποκλείουν το ενδεχόμενο πράγματι στην επιχείρηση να πήρε μέρος γυναίκα.

Ανδρες της αντιτρομοκρατικής φέρονται να επέδειξαν φωτογραφίες ρουκετοβόλου σε μάρτυρα, ο οποίος είχε καταθέσει ότι ο ένας εκ των δραστών κρατούσε αντικείμενο που προσομοίαζε με εκτοξευτή ρουκετών. Ο μάρτυρας δεν επιβεβαίωσε την αρχική κατάθεσή του.

Στο πεδίο των εκτιμήσεων, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής φέρονται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι με την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. συνδέεται ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα Νίκος Μαζιώτης, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από τον περασμένο Ιούνιο.

Φόβοι για μεγάλο χτύπημα

Φόβοι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να υπάρχει κλιμάκωση των πρόσφατων επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και πολιτικών στόχων, με τελευταία αυτή στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, με τη μορφή μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος εκφράζονται στο κυβερνητικό επιτελείο. Μάλιστα, το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, παρόντος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος και τους ενημέρωσε για την έως τώρα πορεία των ερευνών. Παράλληλα, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους κατά της βίας και ζήτησαν την ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη της, σε κάθε μορφή της και από όπου και αν προέρχεται, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, και χθες οι τόνοι μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου διατηρήθηκαν υψηλοί, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν τη θεωρία περί εμπλοκής παρακρατικού μηχανισμού.

Πηγή: Η Καθημερινή
Πηγή: skai.gr