Από περίστροφο η μια βολίδα στα γραφεία της ΝΔ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων στην επίθεση ΕΔΩ

Από περίστροφο τύπου 357 μάγκνουμ, ή 38άρι σπέσιαλ, ήταν η μία βολίδα στην ταράτσα του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ και από καλάσνικοφ η δεύτερη μέσα στα γραφεία. Αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες στο παρελθόν.

Με δύο όπλα έγινε τελικά η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ένας κάλυκας βρέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Οι αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι με την υπόθεση σχετίζεται αυτοκίνητο μάρκας Toyota Corolla, χρώματος γκρι-ανθρακί που βρέθηκε καμένο στη λεωφόρο Φλέμιγκ στο Παλαιό Φάληρο. Το όχημα είχε κλαπεί στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Εκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε στην ευρύτερη περιοχή του περιστατικού (Λεωφόρος Συγγρού, Γέφυρα Αμφιθέας, Δοϊράνης κ.λ.π), καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Παλαιού Φαλήρου (όπου στην οδό Σολωμού 40 & Σωκράτους βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο), να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, απηύθυνε η ΕΛ.ΑΣ. με την επισήμανση ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 
Πηγή: skai.gr