Κατέλαβαν ξανά τη Βίλα Αμαλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία στην οδό Χέυδεν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι προσπάθησαν να καταλάβουν το οίκημα τα νωρίς το πρωί.

Περιμετρικά του κτηρίου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ υπάρχουν αναφορές για χρήση χημικών από τα ΜΑΤ νωρίτερα.

Επί τόπου βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, που διαπραγματεύονται με τα άτομα που το έχουν καταλάβει.

Διεκόπη η κυκλοφορία στην Αχαρνών στο ύψος της πλατείας Βικτωρίας.

Σε εξέλιξη συγκέντρωση 100 περίπου ατόμων στην πλατεία Βικτωρίας.

Το κτήριο βρισκόταν, μέχρι προσφάτως, σε κατάληψη για 20 περίπου χρόνια.

Κατά την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία, συνελήφθησαν οκτώ άτομα για παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών σε βαθμό κακουργήματος, ενώ αποδόθηκαν κατηγορίες και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών παράνομη οπλοκατοχή και παραβάσεις νόμου περί βεγγαλικών.

Εντός του κτιρίου είχαν βρεθεί– μεταξύ άλλων – 1.500 άδεια μπουκάλια, εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μαχαίρια και μεταλλικά σφαιρίδια.

Η Βίλα Αμαλία δεν είχε σφραγιστεί από την αστυνομία, αλλά στο σημείο περιπολούσαν αστυνομικοί.

Οι καταλήψεις είναι παράνομες, αλλά επί 22 χρόνια άφηναν να γίνεται μία παράνομη πράξη, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε οι συλληφθέντες της Βίλας Αμαλίας αφέθησαν ελεύθεροι και δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ότι δημιουργεί εντυπώσεις.

Δεν είναι δυνατόν σε μία πολιτεία όπου υπάρχει έννομη τάξη, να επιτρέπονται τέτοιες ενέργειες, είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

Στο μεταξύ, οι καταληψίες ανάρτησαν μήνυμα στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia.
Σύμφωνα με όσα λένε «σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012. Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές. Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν».
Πηγή: skai.gr