Επαναπατρισμός 1.041 παράνομων μεταναστών το Δεκέμβριο

Τον επαναπατρισμό 1.041 αλλοδαπών οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (91 άτομα), την Αλβανία (55 άτομα), την Κίνα (43 άτομα), την Αλγερία (35 άτομα) και το Μπαγκλαντές (26 άτομα).

Παράλληλα, πέραν των παραπάνω επιστροφών, κατά τον Δεκέμβριο η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε την τον επαναπατρισμό ακόμα 629 αλλοδαπών στις πατρίδες τους.

Από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, συνολικά 6.012 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους. Οι εν λόγω απελάσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνολικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, κατά τη διενέργεια των ελέγχων για τις ανάγκες της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», έχουν συλληφθεί 4.145 παράνομοι μετανάστες, ενώ ο αριθμός των προσαχθέντων ανέρχεται σε 65.767.
Πηγή: skai.gr