Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Επιζήσαντες των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης, άνθρωποι που έχασαν συγγενείς και φίλους, εκπρόσωποι της πολιτείας και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την τελετή στην οποία έγινε επιμνημόσυνη δέηση από τους ραβίνους Αθηνών Ιακώβ Αράρ και Ισαάκ Μιζάν.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος «Δεύτερη γενιά» Συμεών Φρανσέ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα εκατομμύρια των τραγικών θυμάτων, μεταξύ των οποίων και περίπου 70 χιλιάδες Έλληνες εβραίοι.
Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Τραγάκης, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος, εκ μέρους της ΝΔ ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Απόστολος Σταύρου, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, από το ΚΚΕ η κα Β. Νικολαΐδου, από το Συνασπισμό ο ευρωβουλευτής κ. Μιχάλης Παπαγιαννάκης, από το δήμο Αθηναίων ο κ. Θ. Μπεχράκης, από το δήμο Νικαίας ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος, από το δήμο Πειραιά ο αντιδήμαρχος Η. Κατσαφάδος.
Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Αλμπερτ Σπίγκελ, ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα Ραμ Αβιράμ, ο πρέσβης της Αυστρίας Ρ. Πόλιτζερ και ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ Τζ. Ουέϊλς.
Μεταξύ των επισήμων ήταν ακόμη εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών, ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, οι βουλευτές Κατερίνα Παπακώστα, Πέτρος Ευθυμίου, Συλβάνα Ράπτη, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Γιώργος Γεννηματάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινός, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μαθιουδάκης και πλήθος κόσμου.
Πηγή: skai.gr