Κλείσιμο

Το ντοκουμέντο του BBC για τον ξυλοδαρμό του αναμένεται να καταθέσει ο Δ. Στρατούλης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης αναμένεται να καταθέσει στην Αστυνομία το ηχητικό ντοκουμέντο του BBC, στο οποίο μέλος της Χρυσής Αυγής αναφέρεται στην πρόσφατη επίθεση κατά του βουλευτού έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι.

Ο κ. Στρατούλης θα ζητήσει να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες λόγω του ντοκουμέντου, ενώ έρευνα για την υπόθεση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει ότι επιβεβαιώθηκε «πανηγυρικά» πως οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα εάν τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη είναι εγκλωβισμένα στη λογική της «συγκατοίκησης» με τη Χρυσή Αυγή και παρακολουθούν «απαθή» τη δράση της.

«Η προκλητικά κυνική ομολογία στελέχους της Χρυσής Αυγής ότι τρεις φασίστες - τραμπούκοι ήταν αναποτελεσματικοί στην δολοφονική επίθεσή τους εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκαλυπτική του τρόπου δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση. Ωστόσο, σε νέο βίντεο που ανάρτησε το κόμμα, ο ομιλητής προαναγγέλλει την ίδρυση σχολής πολεμικών τεχνών για τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην επαναληφθεί, όπως λεει, «το ρεζίλεμα τρεις άνθρωποι τρία μέτρα ο καθένας να βαράνε ένα απολιφάδι και ούτε ένα καρούμπαλο δεν του κάνανε».

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Παναγιώταρος έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του κ. Στρατούλη, με αφορμή τον χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από την επίθεση που δέχτηκε, αποκαλώντας τη Χρυσή Αυγή «σπείρα εγκληματιών».
Πηγή: skai.gr