Το πρώτο τρίμηνο του 2013 η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, παρά το γεγονός ότι το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων προέβλεπε ότι οι διαδικασίες θα έπρεπε να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα η επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον επόμενο μήνα.

Έως τα τέλη του επόμενου μήνα - σύμφωνα με πληροφορίες -αναμένεται να έχουν κατατεθεί και οι οικονομικές δεσμευτικές προσφορές από τα επτά επενδυτικά σχήματα για την απόκτηση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά τυχερών παιγνίων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, χαρακτήρισε αναμφισβήτητη επιτυχία την απόκτηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων για τα επόμενα 12 έτη από κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου ηγείται η ΟΠΑΠ Investment, θυγατρική της ΟΠΑΠ ΑΕ.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία έδειξε μεγάλη αντοχή στην κρίση παρουσιάζοντας πτώση πωλήσεων της τάξεως του 8% ετησίως, ενώ τα μικτά έσοδά της ανήλθαν σε 4,3 δισ. € το 2011.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας