Μειώνεται η λαθρεπιβίβαση στα ΜΜΜ

Κατά 12% αυξήθηκαν οι πωλήσεις εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς τον Οκτώβριο και κατά 4,7% το Νοέμβριο λόγω των μέτρων για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών εμφανίζεται ικανοποιημένη, ενώ ο γενικός γραμματέας μεταφορών, Μιχάλης Σταθόπουλος, εκτίμησε ότι ο στόχος για μέση αύξηση των πωλήσεων των εισιτηρίων κατά 10% είναι εφικτός και αναμένεται να εξοικονομούνται περίπου 25 εκ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Το ποσό αυτό θα δώσει στο υπουργείο μεταφορών - σε συνδυασμό και με τα νέα οργανογράμματα στις αστικές συγκοινωνίες - τη δυνατότητα να διαπραγματευθεί εκ νέου με την τρόικα προκειμένου να μην απαιτηθεί αύξηση του αντιτίμου των εισιτηρίων κατά 25% τον Οκτώβριο του 2013.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Κωστής Χατζηδάκης δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των εισιτηρίων τον Μάρτιο, όπως αρχικά προβλεπόταν, ενώ τόνισε πως καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην απαιτηθεί αύξηση ούτε τον Οκτώβριο του 2013, οπότε και θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τρόικα.

Οι προσπάθειες για την πάταξη της λαθρεπιβίβασης αναμένεται να ενισχυθούν με την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο θα ισχύσει από τις αρχές του 2014.
Πηγή: skai.gr