Ιωαννίδης: Διαθεσιμότητα στο βλέμμα της ΚΕΔΕ – κινητοποιήσεις ΠΟΕ - ΟΤΑ

Τα εργασιακά αλλά και το μέτρο της διαθεσιμότητας θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Βριλησσίων, Κώστας Ιωαννίδης.

Σε ό,τι αφορά την διαθεσιμότητα, ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να διευκρινίσει ότι πρόκειται για κινητικότητα, κι όχι για απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Βριλησσίων χαρακτήρισε «επαχθές» το ενδεχόμενο απολύσεων, υπογραμμίζοντας πως οι ανάγκες των Δήμων σε ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες.

Κινητοποιήσεις από ΠΟΕ - ΟΤΑ

Παράλληλα, τετράωρη στάση εργασίας από τις 09:00 το πρωί εξήγγειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση να παραστούν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL ( Βασ. Αλεξάνδρου 2 ) όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει καλέσει τα θεσμικά όργανα εκπροσώπησης των αιρετών (ΚΕΔΕ και ΠΕΔ) να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων, σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση δεν αναστείλει την εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων.
Πηγή: skai.gr