Ξεκίνησε η αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τη λήξη 10ήμερης κατάληψης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Φοίνικα από τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με δηλώσεις
του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά, υπεύθυνου για ζητήματα Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου, το έργο της αποκομιδής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο έως τριών ημερών.

Στόχος των υπηρεσιών καθαριότητας είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στη συνέχεια τα απορριμματοφόρα θα κινηθούν προς τις γειτονιές της συμπρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται τουλάχιστον έως και την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στόχος των κινητοποιήσεων είναι η αποτροπή της αποστολής καταλόγων με εργαζόμενους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον
, την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν συγκέντρωση στα δικαστήρια όπου θα δικαστούν οι τρεις συνάδελφοί τους λόγω της πρόσφατης επίθεσης κατά του γερμανού προξένου.
Πηγή: skai.gr