Ερευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για Teletrans & Smart Destinations

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Φάκου, βρίσκεται δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ) που αφορά στις εταιρίες Teletrans και Smart Destinations, συμφερόντων της οικογένειας του προφυλακισμένου για την υπόθεση της Hellas Power, κ. Βασίλη Μηλιώνη.

Στις εν λόγω εταιρίες, πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είχε δοθεί μονοπωλιακός ρόλος από το Υπουργείο Εξωτερικών στην μεταφορά οικοσκευής και στην μετακίνηση υπαλλήλων του Δημοσίου από και προς το εξωτερικό.

Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα ποσά, κάνει όμως λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που παραχωρούνταν ετησίως από το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις εταιρίες αυτές για υπηρεσιακές μετακινήσεις, μεταφορές οικοσκευής και μεταθέσεις προσωπικού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρία Teletrans, η οποία ιδρύθηκε από τη μητέρα του Β. Μηλιώνη, κ. Γλυκερία Στεργιοπούλου, έλαβε ώθηση επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη (1990-1993) και συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο χώρο της μεταφοράς οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι και σήμερα, ενώ φέρεται να συνάπτει συχνότατα συμβάσεις με το Δημόσιο από τις οποίες αποκομίζει τεράστια ωφέλη. Παράλληλα η εταιρία Smart Destinations, που είχε ως νόμιμους εκπροσώπους τους Β. Μηλιώνη και Γ. Στεργιοπούλου φέρεται να στεγάζεται ακριβώς δίπλα στο Υπ. Εξωτερικών, στην οδό Ζαλοκώστα 5.

Τέλος, κατά το δημοσίευμα αυτό, οι εταιρίες αυτές είχαν τόση δύναμη ώστε να μπορούν μέσω του Ελληνικού Υπ. Εξωτερικών να κλείνουν συμφωνίες μεταξύ τρίτων κρατών, ενώ γίνεται αναφορά και σε σχετική επίσημη καταγγελία του πρέσβη της Ελλάδας στην Ταϋλάνδη στον γ.γ. του Υπ.Εξ., η οποία όμως έπεσε στο κενό.
Πηγή: skai.gr