Κλείσιμο

Καταλήψεις δημαρχείων από την ΠΟΕ ΟΤΑ – Αρχίζει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Σε καταλήψεις γραφείων προσωπικού και δημοτικών συμβουλίων καλεί τα μέλη της η ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στα νέα μέτρα. Πάντως, μετά από μία εβδομάδα αποχής, τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, ξεκινούν την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της για τις καταλήψεις, «η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, συνεχίζοντας το καταστροφικό της έργο, με την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων, έβαλε την ‘υπογραφή της’ και επισήμως, στην εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας. Αποφάσισαν χιλιάδες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. και το Δημόσιο, φαινόμενο που θα ενταθεί με την εφαρμογή της Οικονομικής Επιτροπείας στους Δήμους, που θα επιφέρει την πλήρη κατάρρευση του θεσμού, νέες απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις και νέους φόρους στους πολίτες».

Σε πολλές περιπτώσεις οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ έχουν και την υποστήριξη των δημάρχων. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κορδελιού -Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης τόνισε ότι στηρίζει την κινητοποίηση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές υπέρ του κράτους.

Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θωμάς Καραβιώτης σημείωσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχίσουν έως ότου, όπως είπε, «αποσυρθεί οριστικά ο νόμος, ή πέσει η κυβέρνηση».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι των δήμων της Θεσσαλονίκης που τελούν υπό κατάληψη θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 πορεία προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προαναγγείλει κινητοποιήσεις και την υπόλοιπη εβδομάδα.

ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012:
Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα).

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012:
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – Πανελλαδική Στάση Εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. που συμμετέχει και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος-Αθήνα.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012: 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 11.00 το πρωί των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ υποδοχής και καλωσορίσματος των συμμετεχόντων στην 3η ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των ΔΗΜΑΡΧΩΝ, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός» - Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης-Περίπτερο 8.

Η συγκέντρωση υποδοχής και καλωσορίσματος θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το πρωί, στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου.

Στο μεταξύ, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ομαδικής παραίτησης όλων των δημάρχων της Ελλάδας, έπειτα από της σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ενόψει του Προϋπολογισμού του 2013 και της σχεδιαζόμενης ένταξης 2.750 υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Πηγή: skai.gr