Κλείσιμο

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - νέες κινητοποιήσεις από βδομάδα

Συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικές και πολιτικές οργανώσεις, εν όψει της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό στη Βουλή τα μεσάνυχτα.
Συλλαλητήριο διοργανώνει και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.

Για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ εξήγγειλε 3ωρη στάση εργασίας -στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης- από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 και συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως η ανακοίνωση των νέων στατιστικών ποσοστών ανεργίας στο 25,4% αποκαλύπτει το τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο κοινωνικό και πραγματικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης και ριζικής αλλαγής της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής.

«Η απαίτηση των εργαζομένων και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές λιτότητας και ανεργίας, εκφράστηκε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στο μαζικό και ειρηνικό συλλαλητήριο της Τετάρτης και θα συνεχίσει να εκφράζεται μέσα από τις νέες κινητοποιήσεις των συνδικάτων», προσθέτει.
Στο σημερινό συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου».

Τις κινητοποιήσεις κλιμακώνουν και οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ, οι οποίοι ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση σήμερα στις 18:00, στην αφετηρία του ΤΡΑΜ επί της οδού Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις δικαστικών, δικηγόρων και φαρμακοποιών

Οι δικαστές παρατείνουν τις κινητοποιήσεις έως τις 21 του μηνός, ενώ μέχρι τις 16 Νοεμβρίου συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας.

Παράλληλα οι φαρμακοποιοί έχουν εξαγγείλει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 26 και 27 Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr