Φθηνός προορισμός για Βρετανούς η Ελλάδα – διαφωνούν οι Γερμανοί

Η Κέρκυρα ήταν ο φθηνότερος προορισμός των Βρετανών για να κάνουν διακοπές στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα της αγγλικής τράπεζας Μ&S.

Συγκεκριμένα, το νησί του Ιονίου αναδείχτηκε ο πιο φτηνός προορισμός για τους Άγγλους μεταξύ 10 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη, με την Μ&S να σχολιάζει πως οι διακοπές στη Γηραιά Ήπειρο συμφέρουν λόγω της ευνοϊκής νομισματικής ισοτιμίας μεταξύ λίρας και ευρώ και το χαμηλό ποσοστό πληθωρισμού.

Το κόστος του πακέτου διακοπών στο νησί του Ιονίου για μια εβδομάδα διαμορφώθηκε στα 830 ευρώ ανά ενήλικα, με το Αλικάντε της Ισπανίας να κατατάσσεται δεύτερο (861 ευρώ) και το Μποντρούμ της Τουρκίας να καταλαμβάνει την τρίτη θέση (1090 ευρώ).

Παρά ταύτα, διαφορετική γνώμη έχει η γερμανική εφημερίδα Welt, η οποία αναφέρει ότι οι τιμές για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά φέτος.

Προσθέτει μάλιστα ότι οι τιμές των πακέτων για ένα δεκαήμερο παραμονής στην Ελλάδα, όχι απλώς δεν προσεγγίζουν, αλλά απομακρύνονται από την βασική ανταγωνίστρια της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού, την Τουρκία.
Πηγή: skai.gr