Κλείσιμο

Έμποροι διαφωνούν με την απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ για κινητοποιήσεις

Διαφωνούν οι έμποροι με την απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) να κλείσουν τα καταστήματά τους σήμερα και αύριο στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Έμποροι και επαγγελματίες διαπίστωσαν ότι στις τελευταίες κινητοποιήσεις τα καταστήματα εστίασης που ελέγχει η ΓΣΕΒΕΕ δεν έκλεισαν, σε αντίθεση με τους ίδιους που κατέβασαν ρολά.

Στο μεταξύ, ο ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος) και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνουν ότι ο ιδιωτικός τομέας και ειδικότερα το λιανεμπόριο, αν θέλει να επιβιώσει, πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί.

Σε ανακοίνωσή τους ο ΣΕΛΠΕ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις είπε ότι πρόκειται για «ατεκμηρίωτες επικοινωνιακές προσεγγίσεις που εξυπηρετούν προσωπικές συντεχνιακές λογικές οι οποίες είναι συνυπεύθυνες για την έως τώρα πορεία της χώρας».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) προτείνει στα μέλη της στάσεις εργασίας τις ώρες των κινητοποιήσεων και συσκότιση των βιτρινών των εμπορικών καταστημάτων όλης της χώρας το απόγευμα και το βράδυ της Τρίτης και Τετάρτης 6 & 7 Νοεμβρίου και τοποθέτηση στις προθήκες των καταστημάτων της αφίσας: «Ψήφισμα Διαμαρτυρίας του Ελληνικού Εμπορίου».
Πηγή: skai.gr