Εννέα μητροπολίτες τάσσονται κατά της Χρυσής Αυγής και των πρακτικών της

Κατά της Χρυσής Αυγης και των πρακτικών της τάσσονται με δηλώσεις τους στις κυριακάτικες εφημερίδες εννέα μητροπολίτες, τονίζοντας ότι ο ρατσισμός και η βία δεν συνάδουν με τη διδασκαλία του Χριστού.

Πρόκειται για τους μητροπολίτες Σιατίστης, Κορίνθου, Θεσσαλονίκης, Δημητριάδος, Δωδώνης, Ναυπάκτου, Φθιώτιδος, Χαλκίδας και Μεσσηνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος τονίζει πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων», ενώ ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σημειώνει ότι δε δέχεται «τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες».

Παρομοίως ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος αναφέρει πως «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία» και ο ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος τονίζει ότι «δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».

«Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας» δηλώνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. «Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας» σημειώνει και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, υπογραμμίζει ότι «είμαστε όλοι παιδιά του Θεού», ενώ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» διερωτάται «Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με το Σταυρό;»

Η «Ορθοδοξία» της Χρυσής Αυγής με την πίστη, το βίωμα και την Ορθοδοξία του Ευαγγελίου «είναι ευθέως αντίστροφες και αλληλοαποκλειόμενες» είχε δηλώσει ο μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου Παύλου, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές. Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ τις δηλώσεις του.

Κατά της Χρυσής Αυγής έχει ταχθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καθώς επίσης η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας.
Πηγή: Πηγή: Τα Νέα