ΥΠΕΣ: Αποκλίσεις στα οικονομικά στοιχεία 98 δήμων

Σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των οικονομικών στοιχείων που υπέβαλαν 98 δήμοι της χώρας και τα οποία αφορούν στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των δήμων άνω των 90 ημερών προς τρίτους, διαπίστωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο καλεί τους 98 δήμους να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να τα υποβάλλουν εκ νέου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στους Δήμους στους οποίους απευθύνεται το παρόν εντοπίσθηκαν αποκλίσεις σε έναν ή περισσότερους μήνες αναφοράς της ελεγχόμενης περιόδου και παρακαλούνται όπως προβούν άμεσα στις παρακάτω ενέργειες :

 - Να ελέγξουν τα στοιχεία που έχουν υποβάλλει προκειμένου να εντοπιστούν τα λάθη και στη συνέχεια να διορθωθούν και να επανυποβληθούν.

 - Εάν δεν πρόκειται για λάθος εγγραφές να τεκμηριωθεί η αιτία της μεγάλης απόκλισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών μεταξύ των δύο πεδίων.

Το έγγραφο υπενθυμίζει ότι ο στόχος που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων που υποβάλλονται από το υπουργείο Εσωτερικών ορίζεται σε ποσοστό μέγιστης απόκλισης 1% έως το Δεκέμβριο του 2012.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο και τους Δήμους ΕΔΩ.
Πηγή: skai.gr